İş Kazası Avukatı-2


İş Kazası Avukatı

İş Kazası Nedir? 

İşçinin, iş faaliyeti sırasında kaza geçirmesine iş kazası deniyor. İş kazası geçirenler sürekli iş göremezlik raporu alabiliyor. Bu raporu almak çok kolay olmuyor. Sadece tam teşekküllü hastanelerde muayene olunarak alınıyor.

İş yeri sınırları dışında gerçekleşen kazalar iş kazasına dahil olmuyor. Bir kazanın, iş kazası sayılabilmesi için mesai saatleri içerisinde ve iş bölgesinde gerçekleşmesi gerekiyor.

İş kazalarından korunmak için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor.

İş Kazası Nedenleri Nelerdir?

İşçinin bedensel veya zihinsel olarak çalışması için kaliteli ortamın sağlanması gerekiyor. Eğer bu ortam sağlanmazsa iş kazaları ortaya çıkabiliyor. İş kazası geçirenlerin hayatı olumsuz bir şekilde etkilenebiliyor. Psikolojik ve ruhsal çöküntüler yaşanabiliyor.

İş kazasının birden fazla nedeni bulunuyor. İşçiden ve işverenden kaynaklı nedenler en önde geliyor. İş kazasının sebepleri şu şekilde:

  • İş Disiplinine Uymamak
  • Koruyucu Takmamak
  • Dalgınlık
  • İşe Uygun Olmayan Araç Gereç Kullanmak

İş kazası geçirenler iş kazası avukatı konusunda araştırmalar yapıyor. İş Kazası Maaşları İş kazası geçirenlere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından iş göremezlik maaşı bağlanır. Bu maaş işçilerin hayatını devam ettirebilmeleri için verilir. Ancak tazminat hakkı isteyen bazı işçiler, iş kazası tazminatkelimelerini arama motoruna yazıyor.

İş göremezlik maaşı almak isteyen kişilerin, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun belirlediği şartları taşıması gerekiyor. İş göremezlik maaşı, hastaneden alınan rapora göre değişebiliyor.

İş görmezlik raporu tam olanlar daha fazla maaş alıyor. İş görmezlik raporu yüzde 10 altında olan kişiler, iş göremezlik maaşını hak etmiyor. Bu konuda daha fazla bilgi almak isteyenler işverenle görüşüyor.

 

 

 

benzer_icerikler